Składniki:
1 3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki stołowe dobrego kakao
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
3/4 szklanki groszków z gorzkiej czekolady lub 1 tabliczka połamanej gorzkiej czekolady
1 szklanka mleka
1/3 szklanki oleju
1 jajko
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
plus 1/4 szklanki groszków z gorzkiej czekolady lub połamanej gorzkiej czekolady
papierowe lub sylikonowe foremki do muffinów
temperatura pieczenia: 180 stopni Celsjusza (termoobieg)
Sposób przygotowania:
Masę przekładamy (najlepiej dwoma łyżkami) do foremek napełniając je mniej więcej do połowy ciastem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz